Koulutus

HiQ IoT Adventure -rekrytointiohjelman koulutukset on suunniteltu siten, että niiden jälkeen olet valmis osallistumaan HiQ:n asiakasprojekteihin esim. integraatiokehittäjänä, Big data-, hadoop-asiantuntijana, data-analyytikkona, tietovarasto-, BI- ja raporttien kehittäjänä tai business analyytikkona. Mahdollisuuksia on monia! Valitaan yhdessä sinua kiinnostava rooli. Koulutuksen aikana pääset hyödyntämään oppeja käytännön harjoitusprojekteissa ja osaamisen kehittyessä mielenkiintoisissa asiakasprojekteissamme sekä sertifioida osaamisesi.

Koulutukset rakentuvat 24 teknologiakoulutuspäivästä, 5 konsultointiosaamiseen ja työtaitoihin liittyvästä valmennuspäivästä sekä käytännön projektitöihin liittyvistä etä- ja verkko-opiskeluista. Koulutuksessa on 2 erillistä erikoistumistrackia integraatiokehittäjille sekä Big data-, data-analyytikoille ja BI-, tietovarastojen- ja raporttien kehittäjille.

Kaikille yhteiset valmennuspäivät rakentuvat seuraavien teemojen ympärille:

 • Tietotyön tavat ja Office 365
 • IoT Mahdollisuudet
 • Microsoft Self-Service BI ratkaisut
 • Developing Microsoft Azure Solutions sisältäen .NET arkkitehtuuria
 • Web-analytiikka ja mittarointi
 • Konsulttikoulu, itsensäjohtaminen ja työsuhdevalmennus

Integraatiokehittäjien erikoistumistrack:

 • Microsoft Azure Event Hubs
 • Microsoft Azure Stream Analytics
 • Microsoft Azure Notification Hubs
 • WCF ja Microsoft BizTalk

Big data-, data-analyytikon ja BI-, tietovarastojen- ja raporttien kehittäjien erikoistumistrack:

 • Hadoop ja Big Data ratkaisut Microsoft Azuressa
 • Uusimman Microsoft SQL Serverin käyttö ja tietovarastointi

Lisäksi saat sertifioida oman osaamisesi ja suorittaa haluamasi sertifikaatin omalla erikoistumistrackillasi.

Teknologiakouluttajana toimivat Onsight Helsingin Microsoft –ratkaisuiden asiantuntijakouluttajat. Onsight Helsinki on sertifioitu Microsoft koulutuskumppani ja kaikki kouluttajat ovat sertifioituja osaajia, jotka ovat myös itse tehneet käytännön projektitoteutuksia ja pystyvät jakamaan näin parhaat käytännöt. Konsultointiosaamisen kehittämiseen sekä itsensäjohtamiseen liittyvistä valmennuspäivistä vastaa Saranen Consulting. Näiden valmennuspäivien tavoitteena on antaa sinulle neuvoja konsultoivaan asiakastyöhön sekä oman työn johtamiseen.

Lue lisää: HiQ tarjoaa sinulle | Keitä etsimme | Näin haet!

Yhteistyössä
Kysy lisää!
Tiina Mäkinen
040 76 29644

Tunnetko sopivan henkilön?
Suosittele sivustoa hänelle.

Pekka Jaarinen, HiQ Finland – Innokas ja asiaansauskova IoT:n suunnannäyttäjä

IoT, IoE, Teollinen Internet vai Asioiden Internet?

Termit asioiden internet (IoT, Internet of Things) tai teollinen internet (ja Internet of Everything) tulevat vastaan nyt kaikkialla. Myönnän, että itsekin sorrun paasaamaan niistä tavalla tai toisella. Näillä termeillä voidaan puhujasta riippuen tarkoittaa erilaisia asioita. Tuntuukin, että jokainen puhuja käyttää termejä omassa kontekstissaan ja usein teknologiapainotteisesti. Yhdestä asiasta ollaan kuitenkin samaa mieltä puhujasta riippumatta: IoT on tätä päivää ja ilmiön ympärille muodostuva kokonaisuus - toimintojen ja toimijoiden ekosysteemi - mahdollistaa aivan uudenlaista liiketoimintaa.

Palvelu ratkaisee

Teknologioiden halventuminen ja käytettävyys toimivat mahdollistajina. Teknisessä mielessä IoT tuo periaatteessa vähemmän uutta palettiin - kyse on enemmänkin uusista käyttötavoista. Keskustelu pitäisikin siirtää siihen, mitä teollisella internetillä tavoitellaan? Olkoon sitten kyse kuluttajasta tai isosta teollisuusorganisaatiosta, niin uudet palvelut ratkaisevat. Harvemmat ostavat aktiivisuusrannekkeen parhaiden komponenttien takia, vaan useammin sen vuoksi, että joku palveluntarjoaja tarjoaa parhaan tai helpoimman käyttökokemuksen.

Uutta liiketoimintaa hakevien yritysten tulee todistaa palveluillaan helppo käyttöönotto, palvelun laatu ja sen tuottama arvo. Omassa arjessani tämä näkyy päivittäin: käytän niitä palveluita, jotka yksinkertaistavat arkeani ja syvennyn niihin, jotka kiinnostavat eniten.

Yksinkertaistamisen taito

Kaikkeen ei ole aikaa. Työssäni motivaation antaa täysin samat asiat: haluan olla mukana toteuttamassa ratkaisuja asiakkailleni, jotta he voivat keskittyä täysillä omaan liiketoimintaansa. IoT:n pellin alla on paljon yksityiskohtia ja muuttujia, joiden joukosta on pystyttävä tunnistaman ne aidosti arvokkaat ja kannattavat osaset. Mutta yksinkertaistaminen onkin vasta taitolaji.