Keitä etsimme?

Laitteet liittyvät internettiin ja niiden ohjaus on mahdollista etänä. Laitteet myös toimittavat tietoa itsestään ja yritykset keräävät näistä jo nyt big dataa. Tämä iso muutos vaatii tekijänsä. Me HiQ:lla tarvitsemme vahvaan porukkaamme tulevaisuuden vahvistuksia.

Tarvitsemme:

  • Integraatiokehittäjiä, jotka yhdistävät laitteet ja järjestelmät sekä toteuttavat niiden väliset tietovirrat
  • Big data-, hadoop asiantuntijoita ja data-analyytikoita, jotka käsittelevät big dataa ja analysoivat datasta liiketoiminnalle merkityksellisiä asioita
  • BI, tietovarastojen ja raporttien kehittäjiä, jotka rakentavat tietovarastot ja tuottavat raportteja sekä uusia palveluita liiketoimintalähtöisesti
  • Business analyytikoita, jotka analysoivat liiketoiminnan tarpeita ja rakentavat uusia liiketoimintamalleja

Emme hae kuitenkaan valmiita osaajia, vaan ENNEN KAIKKEA HAEMME INTOA KEHITTYÄ NÄILLÄ OSAAMISALUEILLA JA HALUA MUUTTAA MAAILMAA.

Oletko sinä etsimämme tulevaisuuden IoT-rakentaja ja ratkaisujen toteuttaja?

Onko sinulla:

  • Teknistä taustaa koulutuksen, työkokemuksen tai harrastuneisuuden kautta (esim. ohjelmointikokemusta (Java, Python, scriptikielet), kokemusta ohjelmistoprojekteista, tai tunnistatko osaamisessasi jotain seuraavaa: Linux/Windows –kokemusta, matemaattisuutta, funktioita, mallintamista, tilastotiedettä, osaamista tietoliikenteestä, verkoista, tunnistautumisesta, Windows servereista, AD:sta, pilvipalveluista, relaatiotietokannoista, SQL Server:istä)
  • Valmiuksia ottaa IT-urallasi seuraava askel
  • Palavaa halua oppia uutta
  • Tahtoa kehittyä eteenpäin kohti huippuosaamista
  • Itseohjautuvuutta ja halua ottaa vastuuta sekä tehdä tiimityötä
  • Halua tehdä yhteistyötä asiakkaidemme kanssa ja löytää ratkaisuja heille

Voit hakea HiQ IoT Adventure -rekrytointiohjelmaan, mikäli olet tällä hetkellä työttömänä työnhakijana, irtisanomisuhan alaisena, määräaikaisessa työsuhteessa tai koulutustasi vastaamattomissa tehtävissä sekä motivoitunut kehittymään tulevaisuuden IoT-asiantuntijaksi. IoT Adventure soveltuu sekä työuransa alussa oleville vastavalmistuneille että jo kokeneemmille ohjelmistoalan osaajille.

Lue lisää: HiQ tarjoaa sinulle | Koulutus | Näin haet!

Yhteistyössä
Kysy lisää!
Tiina Mäkinen
040 76 29644

Tunnetko sopivan henkilön?
Suosittele sivustoa hänelle.

Pekka Jaarinen, HiQ Finland – Innokas ja asiaansauskova IoT:n suunnannäyttäjä

IoT, IoE, Teollinen Internet vai Asioiden Internet?

Termit asioiden internet (IoT, Internet of Things) tai teollinen internet (ja Internet of Everything) tulevat vastaan nyt kaikkialla. Myönnän, että itsekin sorrun paasaamaan niistä tavalla tai toisella. Näillä termeillä voidaan puhujasta riippuen tarkoittaa erilaisia asioita. Tuntuukin, että jokainen puhuja käyttää termejä omassa kontekstissaan ja usein teknologiapainotteisesti. Yhdestä asiasta ollaan kuitenkin samaa mieltä puhujasta riippumatta: IoT on tätä päivää ja ilmiön ympärille muodostuva kokonaisuus - toimintojen ja toimijoiden ekosysteemi - mahdollistaa aivan uudenlaista liiketoimintaa.

Palvelu ratkaisee

Teknologioiden halventuminen ja käytettävyys toimivat mahdollistajina. Teknisessä mielessä IoT tuo periaatteessa vähemmän uutta palettiin - kyse on enemmänkin uusista käyttötavoista. Keskustelu pitäisikin siirtää siihen, mitä teollisella internetillä tavoitellaan? Olkoon sitten kyse kuluttajasta tai isosta teollisuusorganisaatiosta, niin uudet palvelut ratkaisevat. Harvemmat ostavat aktiivisuusrannekkeen parhaiden komponenttien takia, vaan useammin sen vuoksi, että joku palveluntarjoaja tarjoaa parhaan tai helpoimman käyttökokemuksen.

Uutta liiketoimintaa hakevien yritysten tulee todistaa palveluillaan helppo käyttöönotto, palvelun laatu ja sen tuottama arvo. Omassa arjessani tämä näkyy päivittäin: käytän niitä palveluita, jotka yksinkertaistavat arkeani ja syvennyn niihin, jotka kiinnostavat eniten.

Yksinkertaistamisen taito

Kaikkeen ei ole aikaa. Työssäni motivaation antaa täysin samat asiat: haluan olla mukana toteuttamassa ratkaisuja asiakkailleni, jotta he voivat keskittyä täysillä omaan liiketoimintaansa. IoT:n pellin alla on paljon yksityiskohtia ja muuttujia, joiden joukosta on pystyttävä tunnistaman ne aidosti arvokkaat ja kannattavat osaset. Mutta yksinkertaistaminen onkin vasta taitolaji.